Ziua Internațională de combatere a Sărăciei

Participarea persoanelor care experimentează în mod direct sărăcia in cadrul zilei Internaționale de combatere a Sărăciei

Participarea persoanelor care experimentează în mod direct sărăcia s-a aflat în centrul celebrării zilei Internaționale de combatere a Sărăciei încă de la început. Această zi reprezintă o oportunitate de sărăbătorire a eforturilor imense făcute de milioanele de persoane care zilnic se confruntă cu sărăcia și încă mai găsesc energia de a contribui la soluțiile cele mai potrivite pentru a pune capăt situației în care se află ei, familia și comunitatea lor, propunând idei pentru politici ce pot fi aplicate la orice nivel. Expertiza persoanelor care experimentează sărăcia trebuie să fie recunoscută, nu numai pe data de 17 octombrie, ci în cadrul tuturor dialogurilor și forumurilor care vor să se adreseze problematicii sărăciei și a inegalităților.
Uniunea Europeană are un rol principal în combaterea sărăciei, fiind una dintre cele mai bogate regiuni din lume. Acest rol trebuie exercitat în cadrul granițelor dar și în afara lor, chiar și atunci când Europa și statele membre sunt puse la test în fața crizei neprecedente a migrației și cea a refugiaților.

Share:

Mai multe noutati

EMIN

European Minimum Income Network Project

Scrie-ne!

Scopul nostru este sa ajutam.

Newsletter

Inscrie-te la newsletter