Explainer on Poverty and Inequality in the EU

A șasea ediție Explainer on Poverty and Inequality in the EU

EAPN (European Anti-Poverty Network) a lansat anul acesta a șasea ediție Explainer on Poverty and Inequality in the EU, ce dezbate subiecte pe tema sărăciei dar și a incluziunii sociale.

Aceasta ediție poate fi considerată un manual de bune practici, mai ales pentru persoanele care intră în contact direct cu persoanele care experimentează sărăcia, asociații sau diferite organizații non-guvernamentale.

Explainer on Poverty and Inequality in the EU tratează diferite subiecte, de la definiția condiției de sărăcie, sărăcia absolută, sărăcia relativă, cum apare aceasta și de ce, până la metodologia măsurări sărăciei, dar și a inegalității sociale, oferind o imagine a situației actuale la nivel european, împreună cu o analiză a demersurilor deja făcute pentru contracararea efectelor negative ale acesteia asupra populației europene.

Prima ediție de acest gen a fost lansată în 2007 cu scopul de a ridica gradul de vizibilitate al problematicii sărăciei și de a oferi un model de bune practici pentru a acționa împotriva ei. Abordând o multitudine de tematici, celelalte cinci ediții pot fi accesate, de asemenea, pe site-ul www.eapn.eu.

Share:

Mai multe noutati

EMIN

European Minimum Income Network Project

Scrie-ne!

Scopul nostru este sa ajutam.

Newsletter

Inscrie-te la newsletter