Campanie Europeană pentru ciocolată echitabilă

Campanie de încurajare pentru practicarea unei agriculturi sustenabile şi diversificate

Apel către producătorii de ciocolată să ia măsuri, deoarece condițiile pentru cultivatorii de cacao sunt inumane!

În timp ce piața produselor de ciocolată înfloreşte din plin, mulți cultivatori de cacao şi lucrători de pe plantațiile din emisfera sudică trăiesc în condiții de sărăcie cruntă, deoarece au venituri mult prea mici de pe urma producției de cacao. Mulți dintre muncitori lucrează în condiții precare, obligându-și chiar şi copiii să muncească pe plantații alături de ei. În plus, terenurile sunt distruse din cauza monoculturilor şi metodelor de cultivare care nu sunt sustenabile.

NE DORIM

  • Aderarea întregului lanţ de producţie şi aprovizionare de cacao la normele de muncă decentă şi opunerea exploatării prin muncă a copiilor.
  • Sporirea capacităţilor şi cunoştinţelor fermierilor de pe plantaţiile de cacao, pentru realizarea unei agriculturi care să fie de lungă durată şi diversificată.
  • Asigurarea unei remuneraţii echitabile, atât pentru fermieri cât şi pentru lucrătorii plantaţiei de cacao.
  • Conformarea cerinţelor de mai sus, prin certificare independentă şi prin implementarea unui sistem de monitorizare.

 

Exprimați-vă opinia în legătură cu codițiile de muncă în cultivarea boabelor de cacao, urmărind practicile companiilor de ciocolată Exprimați-vă opinia împotriva exploatării cultivatorilor de cacao! Cereți companiilor de ciocolată să ia măsuri responsabile pentru îmbunătățirea condițiilor de trai şi de muncă ale cultivatorilor şi angajaților lor şi să încurajeze practicarea unei agriculturi sustenabile şi diversificate, aici:
http://ro.makechocolatefair.org/

Share:

Mai multe noutati

EMIN

European Minimum Income Network Project

Scrie-ne!

Scopul nostru este sa ajutam.

Newsletter

Inscrie-te la newsletter