ăsuri și intervenții pentru combaterea sărăciei și excluziunii sociale în rândul tinerilor din România

Atelierul ”Măsuri și intervenții pentru combaterea sărăciei și excluziunii sociale în rândul tinerilor din România” organizat de EAPN România

21 octombrie 2016, București

Comunicat de presă

EAPN România – Rețeaua Națională Anti-Sărăcie și Incluziune Socială (RENASIS), a organizat joi, 20 octombrie 2016, Atelierul ”Măsuri și intervenții pentru combaterea sărăciei și excluziunii sociale în rândul tinerilor din România”.

Iniţiativa RENASIS de a organiza acest atelier este legată de celebrarea Zilei Internaționale pentru Eradicarea Sărăciei, care se desfășoară în fiecare an, în data de 17 octombrie.

În ultimile decenii, tinerii reprezintă una dintre categoriile cele mai expuse sărăciei și excluziunii, România fiind printre țările europene care înregistrează valori îngrijorătoare privind numărul tinerilor aflați în sărăcie. Potrivit Strategiei Naţionale în domeniul politicii de tineret 2015-2020, ”mai mult de un sfert dintre tinerii între 18 și 24 de ani se află în sărăcie relativă (28,1% în anul 2011), ceea ce situează România între cele trei ţări cu situaţia cea mai gravă din UE-27. În același timp, nivelul este în creștere în ultimii ani. Mai mult de o treime dintre tineri sunt în risc de sărăcie sau excluziune socială, respectiv 40,3%, faţă de 24,3% în UE-28”.

Scopul acestui eveniment a fost de a promova și conștientiza necesitatea de intervenții și acțiuni comune pentru eradicarea sărăciei și în aceeași măsură de a aprofunda și facilita discuțiile referitoare la capacitarea tinerilor prin participare și diseminarea de bune practici pentru o piață inclusivă a muncii pentru tineri, Programul ”Școală după școală” – măsură prioritară în Pachetul Național Anti-Sărăcie, economia socială și incluziunea socială ca instrumente utile de luptă împotriva sărăciei, marginalizării și discriminării în rândul tinerilor.

În acest context, participanții la atelierul Măsuri și intervenții pentru combaterea sărăciei și excluziunii sociale în rândul tinerilor din România au avut prilejul să prezinte măsuri și instrumentele de combatere a sărăciei și excluziunii sociale a tinerilor și să propună direcții de acțiune comună în cadrul Rețelei Naționale Anti-Sărăcie și Incluziune Socială.

Afis – pdf
Comunicat de presa – pdf
Press release – pdf

Share:

Mai multe noutati

EMIN

European Minimum Income Network Project

Scrie-ne!

Scopul nostru este sa ajutam.

Newsletter

Inscrie-te la newsletter